Tűz ütött ki a Martinovics utca 15-ben a második emeleten. A rendkívül hamar kiérkező tűzoltóknak sikerült gyorsan elfojtaniuk a lángokat. Az oltási munkálatok közben a lakásban egy elhunyt embert találtak.

Tűz ütött ki egy társasház második emeleti lakásának egyik szobájában, a Martinovics Ignác utcában. A lángok a másik szobára is átterjedtek, de több lakást nem értek el, de a szoba ablakai kirobbantak. Az elsőként kiérkezett dunaújvárosi hivatásos tűzoltók – percek alatt a helyszínen voltak –  két vízsugárral kezdték oltani a tüzet. A helyszínre értek a solti hivatásos tűzoltók, de elindultak a sárbogárdi hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az egységek megszüntették a lánggal égést, az izzó, parázsló részeket oltják. A munkálatok közben a lakásban egy elhunyt embert találtak. Mivel a tűzben a fűtéscső is megsérült, a tűzoltók a közműszolgáltatók értesítését is kérték. A tűzoltók az érintett és a szomszédos lépcsőházat kiürítették. a hetedik emeleten lakó idős házaspárt is rendben lekísérték.

Szabó-Bisztricz Anett, a Katasztrófavédelem megyei szóvivője a helyszínen elmondta, hogy a kiérkező tűzoltók két irányból kezdték meg az oltást. Az utcafrontról és a lépcsőházból is, hogy mielőbb megakadályozzák a tűz terjedését illetve még nagyobb pusztítását. A lángokat hamar sikerült megfékezniük, jelenleg már az épület szellőztetése folyik. A 17-es lépcsőházból ideiglenesen kikísért lakókat már visszaengedték. Megtudtuk még, hogy ketten laktak az érintett önkormányzati lakásban és nem egészen másfél hete költöztek be. Az egyikük hunyt el a tűzesetben. Nemeth Tünde, az önkormányzat sajtószővivőjének tájékoztatása szerint a szóban forgó ingatlan ezzel szemben nem önkormányzati tulajdonú. A Katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében, míg a rendőrség közigazgatósági, hatósági eljárás keretében vizsgálja az ügyet. Arról, hogy az eset szándékos gyújtogatás következtében miatt következett-e be vagy sem, majd ezek a vizsgálatok döntenek.

Forrás: DO